Saturday 31 January 2009

Ελλάδα:Για μια ακόμα φορά άβουλος παίκτης του διεθνούς συστήματος

Την ώρα που ο τούρκος Πρωθυπουργός, στο Νταβός, ξεσάλωνε κατά της ισραηλινής επιχείρησης εξουδετέρωσης της ισλαμοφασιστικής Χαμάς και τις αμέσως επόμενες ώρες προβάλλονταν εικόνες Αράβων της Λωρίδας της Γάζας να κρατούν φωτογραφίες του Ερντογκάν, η κενότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής έκανε έντονα αισθητή την παρουσία της.

Αντί η ηγεσία του ελληνικού κράτους να αδράξει την ευκαιρία να καταγγείλει την τουρκική υποστήριξη στην ισλαμική τρομοκρατία, προερχόμενη μάλιστα από τόσο υψηλό πολιτικό επίπεδο, ανοίγοντας παράλληλα δρόμο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ προς αντιμετώπιση ομόρριζων εχθρών, προτίμησε ακόμα μια φορά να προχωρήσει σε επιδείξη σιωπηλής στήριξης στην ισλαμιστική κυβέρνηση της γείτονος χώρας.

Πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους, λαός και ηγεσία της Ελλάδας, ότι οι Άραβες πέριξ και εντός του Ισραήλ δεν είναι επουδενί σύμμαχοί μας.Αντιθέτως, είναι πιστοί σύμμαχοι της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τουρκίας. Από την άλλη, το Ισραήλ, ενώ έχει προσφέρει πολλές φορές στην χώρα μας τις αφορμές για το ξεκίνημα μιας γόνιμης διακρατικής συμμαχίας σε διπλωματικο-στρατιωτικούς τομείς, οι ελληνικές ηγεσίες μέχρι τώρα, είτε συνεργάστηκαν πολύ περιορισμένα και απρόθυμα, είτε έπραξαν και αρνητικά.

Δυστυχώς, η νυν ελληνική διακυβέρνηση, καθώς και μια μελλοντικά πιθανή υπό την ηγεσία του Γ.Α.Π., χωρίς ίχνος διεθνοσχεσικού ρεαλισμού, λειτουργούν καταστρεπτικά για το μέλλον της χώρας μας...

No comments:

Post a Comment